Борисов: Когато купим самолетите, ще купим и корабите, няма къде да отидем

Борисов: Когато купим самолетите, ще купим и корабите, няма къде да отидем
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов коментира във Варна призива на лидера на БСП Корнелия Нинова да обясни в НС защо ще трябва да се плаща накуп за самолетите Ф-16. 

 

 

“Защото ми омръзна техните вересии да плащам, и мисля че това е най-грешното, грубо и неполитическо, и нетолерантно отношение към другия политически опонент. Вместо да кажат – тези най-после искат да въведат армията - комшиите имат Блок 50. С този съвременен самолет, това е авторитет за всички! Когато купим самолетите сега, ще купим и корабите. Няма къде да отидем“, каза той.

Премиерът Борисов, който бе във Варна, за да наблюдава националното военноморско учение "Бриз 2019", увери, че правителството ще спази ангажимента си към военно-морските сили и изрази надежда, че в следващите три-четири месеца ще бъде завършена поръчката за новите кораби за флота:

“Разбирате защо харчим толкова много пари. Надявам се в следващите три-четири месеца да завършат поръчките за корабите. Но и самата поддръжка, ние даваме доста пари за поддръжка на тези машини. 5 млрд. им трябват на военно-морските сили, за да кажат, че са доволни. Много години са загубени. Ще имаме възможност да си изпълним ангажимента и към моряците“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »