Демонстрантите в Иран плениха 6-ма британци

Демонстрантите в Иран плениха 6-ма британци
Протестиращите в Техеран за кратко взеха шестима души от персонала на посолството на Великобритания за заложници. Снимка: CNN
A A+ A++ A

Протестиращите в Техеран за кратко взеха шестима души от персонала на посолството на Великобритания за заложници.

При нахлуването си в двете дипломатически резиденции в Техеран, чупейки прозорци, хвърляйки петролни бомби и изгаряйки британския флаг в протест срещу санкциите, наложени от Великобритания, демонстрантите са взели шестима заложници, съобщи „Ройтерс“.

Великобритания заяви, че е възмутена от атаките над посолството си, но няма непосредствен коментар на задържането на персонала, за който иранската информационна агенция „Фарс“ съобщи, че са освободени от полицията.

Атаките са в отговор на повишеното дипломатическо напрежение между Иран и западните нации, които през изминалата седмица наложиха нови санкции поради опасения за ядрената програма на Техеран, насочена към постигането на възможността за създаване на атомна бомба.

От своя страна Иран, който е петият най-голям износител на петрол в света, заяви, че иска само ядрени електроцентрали за производство на електроенергия.

#Иран #демонстранти #посолство #заложници #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »