Съучастникът в атентата в Бургас заснет във Варна

Съучастникът в атентата в Бургас заснет във Варна
Предполагаемият съучастник в атентата в Бургас се е представял с фалшива американска шофьорска книжка от щата Мичиган, САЩ. Възможно е да е използвал и други имена освен с фигуриращото в документа Ралф Уилям Рико. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Видеокамери са заснели мъжа, сочен за помагач на атентатора от летище Бургас, да влиза с автомобил във Варна, съобщиха за БНР източници, близки до разследването.

Представящият се за Ралф Уилям Рико от американския щат Мичиган е бил заснет и от камера на фирма за автомобили под наем.

За момента от полицията не уточняват в кои градове и колко време е пребивавал помагача на атентатора от Сарафово.

Източници, близки до разследването, обаче бяха категорични, че вторият човек, за който МВР смята, че има общо с атентата, е заснет от камери два пъти да влиза и излиза от Варна с лек автомобил.

За момента не е ясно дали камерите, заснели представящия се за Ралф Рико, са от видеонаблюдението в морския град или са били разположени по офис сгради, покрай които той е преминал с колата си.

По всички контролно-пропускателни пунктове в страната се извършват проверки – откъде са влезли в България двамата атентатори. Проверяват се записи от камери по границата – дали участниците в атентата са заснети на влизане, добява БНР.

В четвъртък МВР пусна още една снимка на предполагаемия атентатор от Бургас, представял се с фалшивото име Жак Фелипе Мартин, както и снимка на предполагаемия му съучастник, представял се с фалшивото име Ралф Уилям Рико.

По-рано в петък вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че основната версия на българската полиция за атентата от 18 юли с взривения автобус на летище Бургас, при който загинаха петима израелци и един българин, все още е, че той е извършен от атентатор камикадзе, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

Версията за атентатор самоубиец е обратна на заключенията на български и израелски журналисти и израелски експерти по сигурността, които, съдейки по поведението на атентатора, предположиха, че въпросният мъж едва ли е бил атентатор камикадзе, и най-вероятно е бил използван за „муле", без да е наясно, че носи експлозиви, и че най-вероятно е бил взривен от разстояние от друг човек, който е детонирал бомбата след поставянето й в автобуса.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #Ралф Уилям Рико #Жак Фелипе Мартин #летище Бургас #Сарафово #тероризъм #терористичен акт #атентатор самоубиец #камикадзе #атентатор-камикадзе #муле #израелци #израелски туристи #Израел #Бургас #атентат #терорист #атентатор #Трагедия в Бургас #камери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници