Адвокатът на Кристиян: Няма никакви доказателства, че клиентът ми е извършил кибератаката срещу НАП

Адвокатът на Кристиян: Няма никакви доказателства, че клиентът ми е извършил кибератаката срещу НАП
A A+ A++ A

Комисията за защита на личните данни започва производство в Националната агенция за приходите, след като е била уведомена от приходното ведомство за нарушение на сигурността на личните данни.

От НАП съобщиха, че са декларирали готовността си за цялостно съдействие за изясняване на всички обстоятелства на среща на ръководствата на двете институции.

На срещата са били дискутирани още следващите стъпки, които трябва да предприеме приходната агенция, като е било съобщено, че скоро НАП ще подготви и пусне в сайта си
приложение, чрез което гражданите да проверят дали техни лични данни са станали публично достояние.
 
Близки и роднини на Кристиян Бойков, който беше задържан заради изтичането на данни от сайта на НАП, не вярват, че 20-годишният младеж е в основата на киберпрестъплението.


"Неговият бивш съученик Илия Иванов смята, че приятелят му е набеден от някого. В подобни ситуации почти винаги се пробива човешкият фактор', коментира бившият шеф на ДАНС-Пловдив и експерт по антитероризъм Ангел Стоев.

"Нормално е да има противоречиви коментари дали Кристиян е виновен за „хакването“ на сайта на НАП или няма нищо общо с това", коментира пред Дарик неговият адвокат Георги Стефанов.

Той е категоричен, че към момента няма никакви доказателства, че клиентът му е в основата на престъплението.
 
Припомняме, че прокуратурата повдигна обвинение на Кристиян, което предвижда лишаване от свобода от 5 до 8 години и глоба до 10 000 лева. Очаква се утре магистратите да решат дали да го оставят за постоянно в ареста.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »