Бойко Борисов: Аз настоявах да платим накуп самолетите F-16

Бойко Борисов: Аз настоявах да платим накуп самолетите F-16
A A+ A++ A

''Аз настоявах да платим накуп самолетите F-16'', обяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от bTV.

Пред дипломатите ни на конференция по повод 140 години от българската дипломатическа служба той защити покупката на американските изтребители F-16 блок 70 и концесията на летище ''София''.

''Може да се гордеете с това, което сте извършили за България през годините'', обърна се той към посланиците.

Относно сделката за изтребителите F-16 той каза: „Решихме да отидем на варианта за нашите възможности като държава – възможно най добрият вариант F-16 блок 70. Много спекулации чухме по темата, ако няма 11, а са 9 ракети, им се намалява способността, нищо подобно, защото това е началото на превъоръжаването на нашите ВВС. На вас и като отговор ще кажа, че аз настоях да си платим веднага, защото ми омръзна три пъти като идваме на управление да плащам борчовете на тези които са пазарили”.

Процедурата по отдаване на концесия на Летище София, която е на финалната права, премиерът определи като „пример за прозрачност и спазване на европейските норми”.

''Чудовищни неща чухме, но ние сме научени да бъдем търпеливи, защото накрая истината винаги излиза наяве'', подчерта премиерът. Той припомни, че с най-много точки е била приета офертата на летище ''Мюнхен''.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"