Помощите за ученици скараха ГЕРБ и БСП

Помощите за ученици скараха ГЕРБ и БСП
A A+ A++ A

Еднократната помощ за учениците скара управляващи и опозиция. Парламентът отхвърли две предложения на БСП. Червените искаха помощ от 250 лева да получават не само първолаците, но и учениците до 4 клас.Другата идея, която не мина, беше родители с 3 и 4 деца да вземат еднократно по 5 000 лева, но само ако имат осигуровки поне две години назад.

ГЕРБ нарекоха предложенията  популистки. Според управляващите, еднократната помощ няма да намали отпадането на децата от училище.

„За един месец ще правите два пъти актуализация на бюджета и то по средата на годината. Но видите ли за едни 90 млн. за децата, за младите семейства, за демографската катастрофа няма пари”, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Нима смятате, че с отпуснати 250 лева социални помощи и то на два пъти, ще решите проблема с бедността? Това е поредното популистко предложение от ваша страна. Много ви моля, качете се на машината на времето и се върнете в 2019 година”, коментира Светлана Ангелова от ГЕРБ.

„Тук се говори за детски надбавки, за социални помощи, някакъв микс, който не е законодателно дефиниран”, каза Хасан Адемов от ДПС.„Внесеният законопроект яма никакви сериозни претенции и възможности да промени демографската картина на България. Аз го оценям като повърхностен, написан по пижама преди лягане”, заяви Валери Симеонов от НФСБ, „Обединени патриоти”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »