Зукърбърг губи 600 млн.д. от борсовия срив на Фейсбук

Зукърбърг губи 600 млн.д. от борсовия срив на Фейсбук
Борсовият срив на акциите на Фейсбук в четвъртък е коствал 600 млн.д. на основателя на социалната мрежа Марк Зукърбърг. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Състоянието на генералния директор на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг е намаляло с 600 милиона долара в резултат на рязкото спадане на курса на акциите на компанията след търговията в Nasdaq в четвъртък.

В първия час от търговете акциите на Фейсбук спаднаха със 7% и достигнаха историческия минимум от 19,69 долара, но към края ценните книжа на компанията можаха да наваксат част от загубеното и достигнаха 19,87, предаде агенция Блумбърг, цитирана от РИА Новости и агенция БГНЕС.

Предполага се, че пазарната конюнктура е била повлияна от факта, че в четвъртък е изтекъл срокът на мораториума за продажбата на 171,1 милиона акции на социалната мрежа на първите инвеститори и сътрудниците на компанията.

Това е увеличило с около 60% обема на акциите, които могат да участват в сделки. По данни на аналитичния индекс на Блумбург „Индекс на милиардерите" (Billonaires Index), състоянието на 28-годишния ръководител на Фейсбук възлиза на 10,2 милиарда долара.

#Марк Зукърбърг #Фейсбук #акции #Нюйоркска фондова борса #милиардер #богатство #състояние

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"