Два пъти по-високи продажби за BTL Industries през първaта половина на 2019 г.

Два пъти по-високи продажби за BTL Industries през първaта половина на 2019 г.
A A+ A++ A

BTL Industries, eдин от най-големите производители на медицинска апаратура в света, регистрира продажби в размер на 101 024 405 лв. за първите шест месеца на 2019 г. Това е почти 2 пъти повече в сравнение със същия период на предходната година, когато продажбите възлизат на 51 121 342 лв. Компанията отчита и друго значимо постижение – от януари до юни 2019 г. в България са произведени над 12 000 високотехнологични медицински уреда. За сравнениe – техният брой през първото шестмесечие на 2018 г. е 9 230.

САЩ е пазарът, на който BTL бележи най-висок ръст в продажбите на апарати от началото на годината, а най-голям брой уреди са продадени в Румъния. Компанията се развива успешно и на други международни пазари, сред които Полша, Германия, Франция, Италия, Чехия, Мексико, Индонезия, Чили, Южна Корея.  

„Първата половина на годината беше изключително ползотворна за BTL. Продължаваме да се разрастваме и да увеличаваме производителността си. Успоредно с това постоянно разширяваме и екипа в производствената ни база в Пловдив, както и в R&D центъра ни в София. Търсенето на нашите продукти на ключови международни пазари расте непрекъснато, което ни стимулира и занапред да се развиваме със същото високо темпо“, коментира Георги Петков, изпълнителен директор на BTL България.

Друго значимо постижение от последните седмици е силното представяне в ежегодната класация на в. „Капитал“ „Най-големите компании в България“. BTL Industries е на 22-ро място по рентабилност и на 30-о по ръст на приходите. Компанията се изкачва и до 24-тa позиция в категория „Топ 40 в сектор машини и оборудване“, като отчита близо четири пъти по-голям ръст от средния за първите 40 в бранша.

#BTL Industries

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"