ОДМВР-Сливен: 500 нарушения на скоростта за една седмица в област Сливен

ОДМВР-Сливен: 500 нарушения на скоростта за една седмица в област Сливен
A A+ A++ A

От 1 до 7 юли на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от ГДНП и директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Осъществява се контрол по национални кампании „Лято” и „Ваканция! Да пазим децата на пътя!” Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция, Териториална полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1702 моторни превозни средства, и 1819 лица. Констатирани са 672 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 500 нарушения на скоростта.

Издадени са 301 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка. В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 124 фиша и са отнети 5 шофьорски книжки за неплатени глоби. За други нарушения са съставени 576 фиша, актове са 77. Установени са 4 неправоспособни водачи. Един водач е хванат да управляват след употреба на алкохол. Един водач е отказал да бъде изпробван с техническо средство. Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 8. В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 118 фиша за неправилно паркиране.

Завишена остава патрулната дейност по отношение установяване на лица, които управляват под въздействието на наркотични вещества и алкохол. Екипи на ОДМВР-Сливен ще следят за нарушения, които пряко влияят на пътния травматизъм, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Тази седмица се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, употребата на алкохол, наркотици, засилено полицейско присъствие има на автомагистрала Тракия и главните пътища в областта, предвид засиления трафик в летните месеци.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"