Мечтите на Мицотакис за облекчаване на бюджетната дисциплина няма да се сбъднат

Мечтите на Мицотакис за облекчаване на бюджетната дисциплина няма да се сбъднат
Pixabay
A A+ A++ A

Кредиторите на Гърция отхвърлиха призивите на новото консервативно правителство на страната за облекчаване на стриктните бюджетни условия, по които беше постигнато съгласие в спасителната програма, предаде БНР.

Лидерът на консерваторите Кирякос Мицотакис положи вчера клетва като министър-председател на Гърция. По време на предизборната кампания той обеща да намали данъците и да договори нови условия с международните кредитори.

Финансовите министри от еврозоната, които се срещнаха в Брюксел, обаче заявиха, че вече договорените цели с Атина няма да бъдат променяни. 

Марио Сентено - председател на Еврогрупата, подчерта: "Ангажиментите са си ангажименти. И ако ги нарушим, надеждността е първото нещо, което се разпада. Това довежда до липса на доверие и инвестиции и накрая - до липса на растеж“.

Новият гръцки премиер Кирякос Мицотакис трябва да се справи с национален дълг, надхвърлящ 180 на сто от брутния вътрешен продукт и 45% необслужвани или рискови кредити на банките, отбелязва агенция Асошиейтед прес.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »