Разбиха наркооранжерии във Велико Търново и Горна Оряховица

Разбиха наркооранжерии във Велико Търново и Горна Оряховица
МВР
A A+ A++ A

Криминалисти от ОДМВР – Велико Търново разкриха две миниоранжерии за отглеждане на канабис. Вследствие на претърсвания са иззети над 40 кг от наркотичното вещество, както и близо 300 саксии с растения.

Специализираната полицейска операция за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера на територията на В. Търново и Г. Оряховица. Операцията е осъществена от служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» в ОДМВР – В. Търново и колегите им от РУ – В. Търново, под наблюдението на прокуратурата. Извършени са претърсвания на имоти във В. Търново, Г. Оряховица, селата Шемшево, Беляковец и Самоводене, както и на два леки автомобила, всички ползвани от 45-годишен мъж от областния град. В хода на процесуално–следствените действия в жилище в областния град полицейските служители открили инсталация за отглеждане на марихуана, торове, почвена смес, 90 саксии със засети растения от рода на конопа и 1200 грама сушаща се листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. В стопанска постройка към имот в с. Шемшево е намерена и иззета втора инсталация, 200 саксии със засети растения, с тегло на листната маса 35 кг и 1300 грама изсушени глави тревиста маса.

Обитателят на имотите е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, а работата по документирането му продължава под ръководството на Районна прокуратура - В.Търново.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"