Облаци нахлуват от северозапад, до вечерта на много места ще превали

Облаци нахлуват от северозапад, до вечерта на много места ще превали
Pixabay
A A+ A++ A

Днес от северозапад облачността ще се увеличава и до края на деня на много места в страната ще превали дъжд, в отделни райони с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в Източна България. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 26 и 31 градуса, в София около 26, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли. През деня ще се задържи почти без промяна.

В планините облачността ще бъде предимно значителна и главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове облачността ще се увеличи и ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от север-северозапад и временно ще се усили. Максималните температури ще са 26-28 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"