Проучване: Джонсън печели категорично изборите за наследник на Мей

Проучване: Джонсън печели категорично изборите за наследник на Мей
БГНЕС
A A+ A++ A

Борис Джонсън върви към разгромяваща победа над съперника си Джеръми Хънт за лидерския пост на Консервативната партия, което автоматично ще го постави и в премиерското кресло. Това е изводът на в. Times, публикувал допитване до членската маса на торите, извършено от социологическата служба YouGov, предаде БГНЕС.

Съгласно резултатите 74% от торите предпочитат Джонсън, докато за Хънт, който сега е външен министър, числото е едва 26 на сто.

Изследването показа, че вероятността от „твърд Брекзит” изобщо не е препятствие за консерваторите при избора им в полза на Джонсън за лидер на партията и на страната. Така например, 90% от анкетираните смятат, че ако стане премиер, Борис Джонсън ще извади Обединеното кралство от ЕС без никаква сделка по условията за „развода” на страните, докато за Хънт показателят е 27 процента

Днешната събота е денят, в който 160-те хиляди членове на Консервативната партия ще започнат да получават по пощата изборните бюлетини. По тази причина съботата се смята за начало на гласуването. Съответно 21 юли е последната дата, когато торите трябва да върнат обратно попълнените бюлетини. Смяна се, че не малка част от избирателите вече са взели решение и се очаква още днес да пуснат обратно бюлетините.

От своя страна Хънт помоли съпартийците да отсрочат гласуването с поне още седмица, за да дочакат телевизионния дебат във вторник, когато двамата кандидати ще се изправят лице в лице, а също едновременните им интервюта в петък по Би би си. Аутсайдерът в гонката се надява тези две телевизионни предавания да обърнат неблагоприятната за него тенденция. Смята се обаче, че шансовете му не са големи. 

 

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"