Дончев към БСП: Кой е провален политик го казват хората!

Дончев към БСП: Кой е провален политик го казват хората!
A A+ A++ A

Силна следизобрна абстиненция, кой е провален политик го казват хората, както го направиха и на последните избори. Този коментар направи Томислав Дончев, след като БСП се разграничи от лидера на ПЕС Сергей Станишев, който вчера каза, че Бойко Борисов действа като държавник, а не като политик.

По-рано днес от "Позитано" настояха, че мнението си е лично на Станишев и не трябва да се свързва с БСП. Червените скочиха и че оценката на Станишев е неадекватна, а премиерът е "провален политик".

Томислав Дончев коментира и предстоящия местен вот, за който трябва да се осигурят 6000 машини. Вицепремиерът посочи, че това ще бъде по-сложно и скъпо от предходните избори.
"Това упражнение за местния вот би било доста по-скъпо, не само предвид удвоения брой на машините. Напомням ви, че местните избори са най-сложните избори. Кмет, общински съветници, районен кмет, плюс селски кметове, плюс преференции. Включително необходимостта машините да се препрограмират между двата тура", посочи той.

Дончев обаче нито потвърди, нито отрече ГЕРБ да предвиждат промени в Изборния кодекс, с които да се редуцира броят на машините в изборния процес.

"Когато сме сигурни, че решението, финалното, последното, е да бъдем единствената европейска държава, която ще гласува само на машини, трябва да ги купим или даже по-добре да ги произведем. В Изборния кодекс в годините назад непрекъснато има динамика", посочи още вицепремиерът.

Той коментира и предстоящата национална конференция на ГЕРБ и обясни, че ще има промени в устава, с които ще се намали броят на зам.-председателите на двама. Ще бъде създадена и комисия по етика, която ще следи всеки член, особено този, който е на ръководна позиция, да има поведение в рамките на обществените очаквания и съответстващо на целите и ценностите на самата партия, уточни Дончев.

На въпрос дали Цветан Цветанов липсва в ГЕРБ, той отбеляза, че "липсата е емоционална категория и всеки трябва да отговаря за себе си", добави още той.

Той бе категоричен и че няма да поеме функциите на председател на предизборния щаб, тъй като е несъвместимо с поста му на вицепремиер.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"