Спецсъдът заседава по делото срещу полицаите, обвинени за търговия с дрога

Спецсъдът заседава по делото срещу полицаите, обвинени за търговия с дрога
A A+ A++ A

Спецсъдът гледа делото срещу двама полицаи, обвинени за търговия с дрога. Служителите на 7-мо районно в столицата бяха задържани през 2017 г. Парадоксът е, че те са работили в Отдела за борба с наркотиците.

Пред съда бяха разпитани петима свидетели. Всички те са от столичния квартал „Младост”, където според прокуратурата полицаите са намирали дилъри на дрога и са им плащали месечна вноска, за да разпространяват наркотици.

Един от тях разказа, че преди задържането на полицаите през 2017 г. е бил засечен в „Младост” от Осман с марихуана. Наложило се е да даде 100 лева, за да бъде пуснат. След това са се срещнали и са се разбрали свидетелят да разпространява наркотици и да плаща месечна вноска на полицая.

Друг от свидетелите разказа, че е бил задържан за кражба и е бил на разпит при него. Питал го е дали познава хора от „Младост”, които продават дрога и дали може да ги свърже с него.

Двамата полицаи са на свобода с мерки за неотклонение „подписка”. Очаква се делото да бъде отложено и да продължи през есента.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници