Радев: Необходимо е да сме активни за повишаването на ръста на китайски туристи за България

Радев: Необходимо е да сме активни за повишаването на ръста на китайски туристи за България
A A+ A++ A

Активност от българска страна е необходима за повишаване ръста на китайските туристи в България, заяви президентът Радев в Шанхай. В програмата му беше включено посещение в китайски туристически гигант - компанията CTrip, както и лекция пред студенти.
 
С лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“ и българо-китайски бизнес форум приключи държавното посещение на президента Радев в Китай. В последния ден от програмата той беше в Шанхай, където посети и централата на китайския туристически гигант CTrip: “Компанията CTrip има огромни възможности. Изключително успешни са в Европа. Както се казва - ние в България трябва да си напишем домашното. Предоставиха ни възможност безплатно да подадем най-добрата информация за България, тя ще бъде включена в онлайн-платформата и ще стане достояние на милиони китайски туристи.”

Необходима е сериозна активност от българска страна, на срещата беше обсъден и малкия брой китайски туристи в България - едва 27 хил. годишно. За пример беше дадена активната политика на италианското правителство за привличането конкретно на китайски туристи: “С активната политика, която има италианското правителство, в Италия те са милион и осемстотин хиляди.”

От думите на българския държавен глава става ясно, че в Италия е сключен всеобхватен търговски договор - между държавата, туристически фирми и браншови организации, като изтъкна, че това е пътят, който и България трябва да следва.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"