И след консултациите партийната субсидия остава 1 лев

И след консултациите партийната субсидия остава 1 лев
A A+ A++ A

И след консултациите стана ясно, че управляващите са непреклонни в позицията си партийната субсидия да остане 1 лев, както първоначално предложиха от ГЕРБ и какъвто размер гласува пленарната зала на първо четене. Решението обяви председателят на ПГ на управляващата партия Даниела Дариткова, след като със седмица отсрочка се проведоха консултации между ГЕРБ и Обединените патриоти.

След съвместните изявления се разбра, че само част от партньорите подкрепят ГЕРБ - "Атака" е твърдо за 1 лев, докато от ВМРО и НФСБ остават на своите различни становища. Все пак депутатите на Каракачанов все още не са решили как ще гласуват.

"От ГЕРБ оставаме на твърдата си позиция субсидиите да останат  на 1 лев", заяви в парламента след консултациите с партньорите Даниела Дариткова.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров потвърди, че партията му подкрепя ГЕРБ. "Няма как сега да правим крачка назад", категоричен е той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не скри, че е неприятно изненадан, че едно е обсъждано на коалиционната сбирка в Министерския съвет при лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а сега се случвало друго.

"Не знам кой управлява ГЕРБ всъщност и на кого да вярваме", реагира Симеонов."С ГЕРБ се споразумяхме законът за бюджета за субсидиите да се гледа със Закона за политическите партии - ако някой се отмята, да си носи отговорността",коментира Симеонов, който обвини ГЕРБ, че се извъртат на 180 градуса. Иначе НФСБ също застъпвали тезата субсидиите за партиите да се намалят. "Не знам кой управлява ГЕРБ всъщност и на кого да вярваме", реагира Симеонов.

"Изразили сме своята позиция и тя е, че сме против 1 лв. субсидия", заяви депутатът от БСП Александър Симов. Той изрази недоволството си, че управляващите не поканили социалистите на желаните от тях консултации. Очаква се размерът на партийната субсидия да бъде гласуван в пленарната зала на второ четене до края на тази седмица или най-късно в началото на следващата.

Още на Консултативния съвет управляващите партии се разбраха при премиера, че промените в Закона за политическите партии трябва да минат преди депутатската ваканция, която е в началото на август.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »