Премиерът: Започват проверки на лекарите за издадени болнични листа

Премиерът: Започват проверки на лекарите за издадени болнични листа
A A+ A++ A

''Започват проверки на лекарите, които издават болнични листа'', съобщи министър-председателят Бойко Борисов.Борисов съобщи, че за миналата година са издадени близо два милиона болнични листа, а само за първата половина на тази година броят им надхвърля три и половина милиона листа, предаде на ТОПНОВИНИ.

Премиерът Бойко Борисов призова всички медици, които издават болнични, да внимават много, защото държавата се е заела с подозрителния им скок на 3,5 млн. срещу 2 млн. за миналата година.

"И нещо, което много ме тревожи - болничните са над 3,5 млн. Това е страхотен бич за работодателите. Някой си пълни джобчетата с раздаване на болнични листове. Това са милион и половина повече заболели, което няма как да е истина", заяви Борисов по време на представянето на резултатите от първото тримесечие на 2019 г. за борбата с контрабандата. 

Според премиера "големи групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ягоди".

"Никак не ми е приятно да арестувам доктори и медицински лица, защото всички ги уважаваме, но призовавам да спрат тази практика, защото много сериозно сме се заели", апелира премиерът, като напомни за акциите срещу измамите с ТЕЛК с коментара: "виждате какви безобразия се правят там".

"Толкова много искания има за повишаване на доходи и заплати, че всеки лев е важен да влезе в бюджета. Така че, правим го със сърце и душа, защото ни трябват парите", обобщи Борисов по повод засилените комплексни мерки за борба с незаконната търговия на цигари.

Премиерът на няколко пъти благодари на главния прокурор, както и на МВР, службите и финансовия министър, за координираните им действия, които свели до нищожно ниски нива контрабандата. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »