Борисов към Нинова: Сивата икономика изсветлява

Борисов към Нинова: Сивата икономика изсветлява
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов отговори на лидера на БСП Корнелия Нинова, която го попита през Фейсбук, как тълкува доклада на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за корупцията в България. 

Преди правителственото заседание Борисов се позова на последното изследване на Асоциацията на индустриалния капитал в България, като отбеляза, че сивата икономика намалява, а тази на светло е почти 80 процента. Пред министрите Борисов прочете основните изводи от изследването на АИК, представено преди дни: 

"Когато цифрите говорят, много ясно и лесно се правят изводи". Премиерът наблегна на една от констатациите: "Така например, фалитът на КТБ и политическата нестабилност през 2014 г. доведоха до понижение на индекса през същата година". А после продължи с настъпилите промени в последните 5 години: "Проверките на касовите наличности доведоха до намаляване с 5 милиарда лева,парите, с които, без да могат да се контролират работеха фирмите, както и кампанията за заплата в плик. Премиерът подчерта и външните фактори за изсветляването на икономиката у нас, сред които е липсата на емиграционен поток: "И според техните изследвания – 2010 г. България вече ще е на нивото на най-добрите показатели".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"