БСП предлага цялостна промяна в здравеопазването

БСП предлага цялостна промяна в здравеопазването
A A+ A++ A

От БСП настояват и за намаляване на ДДС за лекарствата и ежегодно държавно определяне на цените от реимбурсния списък и контрол върху изпълнението на решението. Те са категорични, че трябва да се премахне статутът на болниците като търговски дружества.

"Предлагаме и нова регионална структура на здравеопазването, която да обединява всички местни структури и да се управлява на регионален признак", каза още Нинова.

Според нея въпросът не касае само здравния статус на хората. Заради такова закриване на болници и учебни заведения много хора напускат регионите, посочиха от ИБ на БСП. Това, според тях, поставяло въпроса за здравеопазването в големия контекст на демографската катастрофа.

На заседанието е обсъден и въпросът със земеделието и основно черешопроизводството в региона. Черешопроизводители споделили пред ръководството на БСП, че им изкупуват продукцията едва между 60 и 80 ст. за кг, а берачите взимали надница по 50 ст. за набран килограм.

"Много е притеснително това, което казаха производители, че ще се откажат от отглеждането на череши и ще търсят друго препитание. Това е един изключително доходоносен сектор за българската икономика и ще го загубим поради липса на политика и подкрепа от страна на държавата", каза Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че по отношение на местните избори всяка общинска организация ще решава по места с кого ще си партнира и какви коалиции ще прави. Тя беше категорична, че депутатът Валери Жаблянов си остава депутат от района. "Решението касае отстраняването на Валери Жаблянов от Изпълнителното бюро на партията, но не засяга правомощията му като депутат от Кюстендил", заяви Нинова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"