Нинова: Пациентите, лекарите и медицинският персонал трябва да са акцентът в здравеопазването

Нинова: Пациентите, лекарите и медицинският персонал трябва да са акцентът в здравеопазването
A A+ A++ A

Пациентите, лекарите и медицинският персонал трябва да са акцентът при решаване на въпроса със здравеопазването. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в Кюстендил, предаде „Фокус”.

На пресконференцията стана ясно, че проблемите в сферата на здравеопазването са били обсъдени по време на заседание на Изпълнителното бюро на БСП, провело се по-рано през деня в Кюстендил.

Беше посочено, че в Дупница е закрито отделението по хемодиализа, а сега предстои закриването и на отделенията по ортопедия и хирургия, а най-вероятно и АГ отделението.

„Видин, Враца и Монтана са на протести, както знаете, по същата причина, заради закриване на отделения в болниците. Два пъти от БСП викахме министъра на здравеопазването в Народното събрание миналата седмица, за да каже какво се случва в страната – и двата пъти отказа да дойде”, заяви Корнелия Нинова.

По думите й този въпрос вече не търпи отлагане и всички трябва да седнат, разумно и с аргументи, да говорят за решаването на въпроса със здравеопазването, като това трябва да се случи без лобистки интереси, без интереси на фирми и на частни болници.

„С един акцент – пациентът, лекарите и медицинският персонал. Вече не е достатъчно само да констатираме проблема, да критикуваме грешките, но, ето, каним ги на разумен разговор. Ние слагаме на масата своите предложения, нека те да дадат техните и да намерим разумния изход от тази ситуация”, каза Корнелия Нинова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »