Радев: За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение

Радев: За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение
A A+ A++ A

За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение. С удоволствие констатираме отличните политически отношения и държим те да бъдат задълбочавани и развивани. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си с китайския премиер Ли Къцян в град Далян. 

Миналата година с вас констатирахме, че имаме непрекъснат ръст на двустранния стокообмен, и този факт ни радва, но също така си спомняте, че той е все още далеч от потенциала на нашите две страни, посочи Радев. Все още китайските инвестиции нямат трайно присъствие в България, отбеляза президентът Румен Радев. 

България подкрепя инициативата "Един пояс, един път", това е една стратегическа инициатива, и ние сме активни участници във формата "17 плюс едно", отбеляза българският държавен глава.

Той благодари за поканата и за възможността да участва в Световния икономически форум "Летен Давос", и да реализира държавното си посещение в Китай, което приема също като част от честването на 70-ата годишнина от дипломатическите отношения между двете държави.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници