БСП иска изцяло нов модел на здравеопазване

БСП иска изцяло нов модел на здравеопазване
A A+ A++ A

Необходима е цялостна смяна на модела на българското здравеопазване, защото той през последните 20 години не функционира правилно и в името на гражданите. Това заявиха на пресконференция днес в Регионалния пресклуб на БТА във Видин народните представители от БСП Филип Попов и Цветан Топчиев.

Пресконференцията е по повод изявленията на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 26 юни, за намерения и готовност на министерството, да бъдат преструктурирани областните болници във Видин, Монтана и Враца.

Моделът, който сега се предлага от министър Ананиев не е с грижа за пациента, а за оздравяване на едно търговско дружество. Закриването на отделения е недопустимо, защото болницата е един организъм и при закриването на едно отделения на практика няма да работи цялата болница, каза Филип Попов.

Затова от БСП предлагат изцяло смяна на модела на здравеопазването, като болниците да не са търговски дружества, а социални лечебни заведения, в които всеки българин да се лекува. Филип Попов призова всички народни представители да се обединят срещу намеренията за преструктуриране на областните болници и отделения във Видин, Монтана и Враца, защото здравните заведения са част от националната сигурност на страната.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"