Петков: ПП АБВ е готова да организира дискусия със социолози и политолози по темата за партийните субсидии

Петков: ПП АБВ е готова да организира дискусия със социолози и политолози по темата за партийните субсидии
A A+ A++ A

Решението, за един лев субсидия, което беше наложено от премиера, е политически вулгарно, заяви председателят на ПП АБВ Румен Петков по повод шумните дебати по партийната субсидия.

На пресконференцията той подчерта, че когато беше обсъждано това предложение, обществен дебат нямаше, нямаше и поставени рамки за целево разходване. Със субсидия от един лев се убива всичко, което е вън от ГЕРБ, ДПС и БСП и така се стимулира двуполюсния модел, каза още Петков и добави, че това по никакъв начин няма да повлияе положително върху политическата обстановка в България.

„Ние, от АБВ, предлагаме варианти – да се опрем на минималната работна заплата, стъпаловидно финансиране, съобразно политическите гласове, с повишаване броя на гласовете, занижаване на парите“. Румен Петков подчерта, че трябва да е ясно регламентирано за какви цели да се харчат парите от държавната субсидия. Той каза също, че ПП АБВ е готова да организира дискусия със социолози и политолози по темата. Председателят на ПП АБВ коментира че темата за партийните субсидии убива други три истински важни теми за държавата и за всеки гражданин. В сянка остава темата за купуването на самолетите F-16, което е престъпление към България с погазването на решението на Народното събрание за цената. Така на заден план се поставя и мира и ситуацията на Балканите в контекста на напрежението Косово-Сърбия, Албания- Косово-Сърбия и участието на Северна Македония в това напрежение. Без обсъждане остава и темата по концесионирането на летище „София“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"