Емилия Русинова: 200 таблетки екстази са открити в дома на задържания от 4 РПУ

Емилия Русинова: 200 таблетки екстази са открити в дома на задържания от 4 РПУ
A A+ A++ A
Документирали сме продажбата на 100 таблетки екстази от лицето, задържано вчера в жк Лагера в момента на пласирането на наркотични вещества. Вчера е продал 50 таблетки за сумата от 500 лв., в дома му са открити още 200 таблетки от същото вещество, скрити в абсорбатора. Това каза пред журналисти шефът на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова за арестувания служител на 4 РПУ.
 
"Документирали сме още две осъществени от този служител продажби на наркотични вещества. В дома му са открити 200 таблетки, тефтер със записки на кого, къде е продавал, сумата, получена при предишната продажба, банкнотите са били описани и намерени вчера при претърсването", разкри още прокурор Русинова.
  
"Вчерашната продажба е по-различна от предишните, когато той лично е давал веществото и е взимал парите, а вчера е оставил наркотичното вещество на разстояние от колата, лицето е взело 50-те таблетки за сумата от 500 лева, и се е върнало в колата при обвиняемия", разясни Емилия Русинова.
 
Срещу служителя е повдигнато обвинение за разпространение на наркотични вещества и мярка за отклонение задържане под стража за 72 часа. Утре в съда ще се внесе искане за постоянна мярка за задържане под стража, уточни още тя.
 
По думите й сигналът за продължилата 3 месеца разработка е подаден от Вътрешна сигурност, а на Вътрешна сигурност - от МВР.
 
"Колеги на служителя са информирали шефовете си в МВР", уточни гл. комисар Георги Арабаджиев, зам.-главен секретар на МВР. "Той е назначен за стажант в полицията на 2016 г., а в Охранителна полиция - през 2017 г. Няма наказания, провинения, живеел е на квартира.
 
Този случай показва, че автоимунните механизми на МВР работят - не търпим такива служители", заключи той в края на пресконференцията, излъчена на живо по Канал 3.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"