180903 статии       |       376 интервюта       |       1513 снимки       |       38130 абоната       |      
USD 1.76567| EUR 1.95583| GBP 2.28557|
In English На русском
Вход

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   БрекзитМЕСТНИ ИЗБОРИ 2019ИЗБОРИ 2019

Размер на шрифта:   

Медицинските сестри в училищата и детските градини в Пловдив с по-високи заплати

25 юни 2019, вторник / 16:19; Коментари: 0
Send to Kindle
Медицинските сестри в училищата и детските градини в Пловдив с по-високи заплати

Здравните работници в училищата, яслите и детските градини в Пловдив ще взимат основа заплата от 900 лева. За това се договориха на тристранен съвет представители на синдикалните организации в здравеопазването и община Пловдив. Новите възнаграждения ще бъдат заложени в бюджета за следващата година и са в синхрон с постигнатото национално споразумение за заплащането на медицинските сестри.

Според действащото браншово споразумение здравните работници в детското и училищно здравеопазване в Пловдив сега вземат основна заплата от 800 лева.

Д-р Росица Попова, председател на териториалния координационен съвет в здравеопазването към КНСБ-Пловдив: Липсата на сестри води до голямото натоварване в яслите, защото по наредба 26 трябва да бъдат от 12 до 16 деца в група, а те се обслужват по 30 деца което е двойно натоварване и затова смятаме, че това възнаграждение, което е в момента, е надостатъчно.

Ангелина Топчиева, секретар на община Пловдив: Абсолютно нормално е, реално хората да искат по-високо възнаграждение. Това дали всяка община ще може да покрие тези изисквания зависи от параметрите на бюджета.

В Пловдив над 330 медицински сестри се грижат за най-малките деца в яслите и детските градини в града. Техният брой обаче е недостатъчен.

Маруся Христозова, председател на медицинския регионален синдикат "Подкрепа" - Пловдив: Ако се увеличат заплатите, ще се спре този поток от медици специалисти, които е в момента.

Браншовото споразумение за тази година изтича на 7 ноември. По време на тристранния съвет беше постигнато предварителна договорка с новия бюджет да влязат в сила и новите възнаграждения от 900 лева.

ђеклама:
» Абонирай се безплатно за НОВИНИТЕ всеки ден
Разпечатай | Изпрати | Абонирай се за дума
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама:

Абонирай се за
НОВИНИТЕ БЕЗПЛАТНО