Полицаите се скараха за протеста

Полицаите се скараха за протеста
Един от синдикатите на униформените обяви, че няма да подкрепи протеста на служителите на МВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаите се разединиха, след като един от синдикатите на униформените обяви, че няма да подкрепи протеста на служителите на МВР.

По-рано днес от Синдиката на служителите в МВР обявиха, че са против присъединяването към националния протест. На друго мнение обаче бяха от Синдикалната федерация на служителите в МВР, съобщи Money.bg.

„Подкрепяме протестите, защото те съвпадат с това, срещу което и ние протестираме“, заяви пред журналисти председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов след края на срещата между синдикати, синдикални организации на МВР и представители на НОИ в Българската стопанска камара.

Попов посочи, че служителите на вътрешното ведомство се обявяват срещу вземане на решения, касаещи социалния статус на хората, без по никакъв начин тези решения да са коментирани с тях.

На въпрос как ще коментира фактите, че в силовите министерства служителите се пенсионират 1-2 години по-рано и с по-висока заплата и заради това се получава дисбаланс в НОИ, като всяка година той се изчислява на приблизително минус 300 млн. лв., Попов посочи, че говори за нарушени принципи, а не за конкретни цифри.

Относно нежеланието на някои от полицейските синдикати да участват в протестите, Попов отговори лаконично: „Тяхно право“.

По-рано днес вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че не разбира защо се готвят протести. Той посочи, че през последните две години, въпреки рестриктивните бюджети на ведомствата, се заделят капиталови разходи за подобряване условията на работа на служителите.

Чрез проекти по оперативните програми също се реализират такива възможности, добави министърът.

„Това е част от политиката, която прави днешното ръководство на МВР, и разбира се, акцентираме и върху социалния диалог със служителите чрез техните представители – синдикалните организации“, обясни той.

#МВР #полицаи #вътрешният министър #Цветан Цветанов #Цветанов #протест #синдикат #Синдикалната федерация на служителите в МВР #Валентин Попов #Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"