Московски: Цените на горивата може да станат непосилни

Московски: Цените на горивата може да станат непосилни
Ако се стигне до намаляване на акциза, България ще трябва да търси разрешение от ЕС за тази мярка, посочи Ивайло Московски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цените на горивата могат да станат непосилни за гражданите, ако ситуацията в Иран ескалира, прогнозира министърът на транспорта Ивайло Московски.

Ако това се случи, ще трябва да бъде намален акцизът, за което на правителството ще се наложи да иска разрешение от Брюксел, заяви Ивайло Московски в интервю за вестник „24 часа".

По повод последния скок на дизела и бензина, който прехвърли 2,70 лв./литър при най-масовия А 95, министърът коментира само, че това ще доведе до поскъпване на транспорта и увеличение на всички цени.

Държавата обаче нямала преки механизми за влияние, които да включи.

„Всекидневно с министъра на икономиката Делян Добрев получаваме справка за цените на горивата в цяла Европа и смея да твърдя, че ние сме на последно място, в някои дни на предпоследно или на трето-четвърто," уточни Ивайло Московски.

Това обаче не можело да успокои хората, защото те правят равносметка на база на доходите, посочи още транспортният министър.

#Ивайло Московски #цени на горивата #Иран #бензин #транспорт #акциз #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »