Битовата престъпност, контрабандата и наркотиците - приоритет на новия шеф на МВР-Благоевград

Битовата престъпност, контрабандата и наркотиците - приоритет на новия шеф на МВР-Благоевград
A A+ A++ A

Борбата с битовата престъпност, наркотиците и контрабандата с акцизни стоки ще са приоритет в работата на новия началник на Областната дирекция на вътрешните работи в Благоевград. Старши комисар Дойчин Дойчинов пое поста преди дни, след като досегашният областен шеф Николай Хаджиев стана заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

Дойчинов е в системата на МВР от 16 години, работил е като криминалист, експерт по наркотиците в ГДБОП, като последната му длъжност е началник на Трето районно управление в София.

Още в първите дни като директор на областната дирекция в Благоевград е очертал приоритетите си. "Приоритетите, които ще задам като работа на дирекцията, ще бъдат борбата с битовата престъпност в малките населени места и престъпленията, свързани с наркотици, акцизни стоки. Работил съм в едно от най-тежките районни в София, динамиката и напрежението ми са познати. Ще гледам най-бързо да се ориентирам. Дирекцията в момента стои добре в сравнение с другите в страната. Ще се стремим да запазим това ниво и да надграждаме", предаде БНР.

На въпрос как ще действа по отношение на вътрешното разследване за корупционни схеми и зависимости на полицаи с криминалния контингент Дойчин Дойчинов отговори: "Ще продължим да действаме точно толкова безкомпромисно, както господин Хаджиев".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »