Египет осъди изявленията на Ердоган, че Мохамед Морси е бил убит

Египет осъди изявленията на Ердоган, че Мохамед Морси е бил убит
A A+ A++ A

Египет определи днес като "необосновани" твърденията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че бившият египетски президент ислямист Мохамед Морси "е бил убит", предаде ДПА, цитирана от БТА. Морси, който беше свален от власт от армията през 2013 г., почина в понеделник, след като внезапно припадна в съдебна зала в Кайро. Египетските държавни медии съобщиха, че той е получил инфаркт.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Морси не е умрял от естествена смърт, а е бил убит. Ердоган обеща Турция да направи всичко възможно, за да бъде изправен Египет пред международни съдилища заради смъртта на бившия президент.

В отговор министърът на външните работи на Египет Самех Шукри заяви днес, че неговата страна е готова да се изправи пред всяка заплаха. "Подобни недоказани твърдения, с които той (Ердоган) изпълва речите и изявленията си, само показват неговите близки връзки с терористичната организация Мюсюлмански братя", посочи Шукри в писмено съобщение. Външният министър нарече твърденията на Ердоган "безотговорни". Връзките между Египет и Турция се обтегнаха, след като армията свали Морси от власт. Той бе първият демократично избран президент на Египет.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"