Ед Шийрън обра овациирте на лондонската премиера на "Вчера си е за вчера"

Ед Шийрън обра овациирте на лондонската премиера на "Вчера си е за вчера"
A A+ A++ A

Тълпи от фенове посрещнаха звездите от новия филм на Дани Бойл на премиерата на Вчера си е за вчера на Leicester Square в Лондон. Ед Шийрън, Лили Джеймс, Кейт Маккинън, Джоел Фрай и изгряващият актьор в главната роля във филма Химеш Пател се присъединиха към режисьора Дани Бойл и сценариста Ричард Къртис в типичната, сякаш излязла от песен на Бийтълс, дъждовна вечер.

Вчера си е за вчера, който беше представен първо на фестивала Трайбека, излиза в кината в България на 5 юли. На премиерата в Лондон Ед Шийрън обра овациите на тълпите фенове, събрали се пред кино Одеон на Leicester Square. Шийрън, за когото ролята във Вчера си е за вчера е най-голямата в актьорската му кариера досега, получи и огромни похвали от колегите си в продукцията.

Суперзвездата сподели с публиката, че се е почувствал много поласкан от факта, че сценарият е отчасти повлиян и от моменти от неговия живот и феноменалния му творчески успех. Кейт Маккинън го определи като много скромен и страхотен актьор, а Дани Бойл допълни, че Шийрън е много щедър. За изгряващата звезда Химеш Пател Дани Бойл сподели, че се е справил страхотно с песните на Бийтълс.

„Направи акустична версия на Back in the U.S.S.R. и аз се разтанцувах в залата за прослушвания, което не е типчно за един режисьор.“ Бойл добави още, че е типично за Бийтълс да одобрят филм, в който са напълно заличени от историята на света.

Сценаристът Ричард Къртис също сподели личната си история с най-великата група на всички времена. Авторът на Четири сватби и едно погребение и Наистина любов разказа как като дете се е престорил на болен, за да си остане вкъщи и да слуша първото излъчване на The White Album по BBC. Филмът би бил невъзможен и без благословията на членовете на бандата сър Пол Маккартни и Ринго Стар, както и на наследниците на Джон Ленън и Джордж Харисън. За филма Химеш Пател записва нови версии на златни хитове на легандарната група като Yesterday, In My Life, The Long and Winding Road, Penny Lane, Eleanor Rigby, Strawberry Fields Forever, Here Comes the Sun, While My Guitar Gently Weeps, Hey Jude, Help!, All You Need Is Love. Във Вчера си е за вчера Джак Малик (Химеш Пател) е музикант и автор на песни в малко английско крайморско градче. Единствената му опора в неуспешната му кариера е приятелката му от детинство Ели (Лили Джеймс). След странен инцидент с автобус по време на глобално спиране на тока той се оказва единственият човек на света, който си спомня за съществуването на Бийтълс.

Джак бързо се превръща в суперзвезда, изпълнявайки парчетата на най-великата група на всички времена пред публика, която ги чува за първи път. Не и без помощта на хладнокръвната агентка с желязна маркетинг стратегия Дебра (носителката на награда „Еми“ Кейт Маккинън), обаче. Но със славата идват и проблемите. Ще загуби ли Джак единствения човек, който винаги е вярвал в него, Ели? И какво ще му струва, за да осъзнае, че единственото, от което наистина се нуждаем, е любов? Съществена част от историята на филма е поверена на световната суперзвезда Ед Шийрън, който влиза в ролята на самия себе си.

Той е човекът, който подава ръка на Джак и го извежда на световната сцена. Интересен факт е, че ролята първоначално е предложена на Крис Мартин от Coldplay, който отказва. Което се оказва добре дошло, защото Вчера си е за вчера донякъде описва пътя на самия Шийрън към славата. Вчера си е за вчера е продуциран от Тим Бивън и Ерик Фелнър (Клетниците, Най-мрачният час, поредицата за Бриджит Джоунс), наравно с Мат Уилкинсън (Kaleidoscope) и Бърни Белю (Стив Джобс).

Сред продуцентите са Ричард Къртис и Дани Бойл, а Ник Ейнджъл и Лий Брейзър са изпълнителни продуценти.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »