ГЕРБ дари 100 000 лв. за строежа на храм в Ловеч

ГЕРБ дари 100 000 лв. за строежа на храм в Ловеч
Ние от ГЕРБ винаги сме считали, че държавната субсидия за издръжка на партията трябва да е насочена и в обществен интерес, заяви Цветан Цветанов в Ловеч. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дарение от 100 000 лв. направи ГЕРБ за новостроящия се храм „Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч.

Ангажимент за осигуряване на средства бе поел премиерът Бойко Борисов при последните си посещения в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на партията.

„За съжаление в бюджета няма средства за целта, но пък ние от ГЕРБ винаги сме считали, че държавната субсидия за издръжка на партията трябва да е насочена и в обществен интерес. Затова и отделяме за различни дейности," заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в Ловеч.

По думите му, нуждите са много повече от възможностите, но въпреки това ГЕРБ подпомагала и при бедствия, и при подобни цели като доизграждането на храма.

Той подчерта, че решение за осигуряване на средствата е взето след искането и на общинските съветници от ГЕРБ в Ловеч.

„Изключително съм благодарен за средствата и на вас, и на премиера Бойко Борисов, който бе тук, видя нашия градеж и обеща да помогне. Днес, на светлия празник Голяма Богородица, това вече е факт и аз наистина съм ви благодарен за възможността да продължим строителните дейности," каза Ловчанският митрополит Гавриил.

Той сподели, че точно в деня, в който е получил вестта, че средствата ще бъдат преведени, той и строителите умували как и с какво да продължат работа. Поради липса на средства са се спрели на изкуствен материал, но „добрата новина промени това намерение и църквата ще продължи да се изгражда от камък", обясни дядо Гавриил.

#ГЕРБ #Ловеч #Цветан Цветанов #дарение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"