Кметът на Костенец е разследван заради обществени поръчки

Кметът на Костенец е разследван заради обществени поръчки
A A+ A++ A

Акция на Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и полицията в Костенец. Разследват кмета на града Радостин Радев, за корупция.

Кметът Радостин Радев е разследван за корупционни действия, свързани с обществени поръчки.

Рано тази сутрин той е арестуван в дома си. С него е арестуван още един човек - известен бизнесмен.

Около 12,30 ч. кметът Радев беше доведен в общината, където е разпитван. Разпитват се и служители на общината. Очаква се всеки момент кметът да бъде изведен от сградата.

Цял ден общината е затворена за граждани.

Радостин Радев има 12-годишен стаж в частния сектор, 8 години е бил общински съветник. Вече втори мандат е кмет на Костенец с подкрепата на БСП.

От прокуратурата уточниха, че кметът е задържан за 24 часа заедно със собственик и управител на търговско дружество по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, образувано в началото на юни тази година.

Повод за разследването е сигнал на съветник от Общинския съвет в Костенец. В качеството си на длъжностно лице кметът му обещал дар – парична сума, за да гласува по определен начин на сесия на Общинския съвет.

Действията по разследването на Специализираната прокуратура, осъществявани със съдействието на КПКОНПИ и СДВР, продължават както в град Костенец, така в София и селища в област Стара Загора.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"