Ще лепят глоби на КАТ по входните врати

Ще лепят глоби на КАТ по входните врати
A A+ A++ A

Призовки и наказателни постановления ще влизат в сила, ако са били залепени на входната врата на дома или офиса на нарушителя и 7 дни той не е реагирал. Това предвижда една от многото промени в Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНИ), публикувани за обществено обсъждане.

Ако правилото влезе в сила, по него ще могат се лепят и съобщенията за електронни фишове на КАТ с глоби за превишена скорост. В момента те се връчват лично от служители на МВР с таблети на пътя, по куриер, или по пощата с обратна разписка, но често не стигат до собственика на автомобила, заснет с камери,отбелязва в. "Труд".

Промените в ЗАНН предвиждат всеки гражданин да посочва едновременно и постоянен, и настоящ адрес.Призоваването може да става и по месторабота. Създава се и възможност на хората и фирмите да посочат, че желаят наказателните им постановления да бъдат изпращани до персонален профил, регистриран в информационната система за сигурно електронно връчване на Единния портал за достъп до административни услуги по Закона за електронно управление.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"