АБВ предлага партийната субсидия да е между 5 и 7 лв.

АБВ предлага партийната субсидия да е между 5 и 7 лв.
A A+ A++ A

В границите между 5 и 7 лв. трябва да се фокусира дискусията колко да бъде минималната партийна субсидия, заяви лидерът на АБВ Румен Петков по повод законопроекта на МС за 1 лев на глас. Според Петков всичко под тази граница ще обрече партиите на зависимост.

От АБВ са изпратили писмо до вътрешния министър и до кмета на столицата, с питане какъв ресурс е бил ангажиран за охраната на София прайд и на контра шествието, колко е струвало на данъкоплатците и какви неудобства са причинили на столичани заради затворените улици. Ще внесат и сигнал в КЕВР във връзка с договора за доставка на 140 млн. куб. метра втечнен американски газ.

Според Румен Петков процедурата не е била публична и попита дали в сделката има скрит посредник, заради който договорената цена на синьото гориво се оказала по-висока от средната за Европа.

Румен Петков, председател на АБВ: "Кой е посредникът, обвързан ли е? Каква е разликата в цената, ако има посредник от 12 евро нагоре, защото ако разликата е повече от 3-3,5 евро, това е спекулативен елемент. Той е за сметка на нас. Процедурата, която по наше убеждение е непублична и тя в крайна сметка накърнява интересите на потребителите.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"