Сиди: Важен е не само размерът на партийните субсидиите, но и как се изчисляват

Сиди: Важен е не само размерът на партийните субсидиите, но и как се изчисляват
A A+ A++ A

"Важен е не само размерът, но е важна и системата, по която се изчислява държавната субсидия за партиите. Искаме таван на субсидията, с който партиите, които получават в момента 15 млн. – 20 млн. лева и си ги държат по сметки, да бъдат ограничени. С това ще се почувства и някаква справедливост. От 5 до 6 лева на глас е достатъчно за водене на партийна дейност и за нормална политика." Това каза пред БНР Александър Сиди от "Обединените патриоти".

"Когато една голяма партия държи парите си по банкова сметка и не ги харчи по дейност, означава, че парите са големи", подчерта той на няколко пъти. Но без да спомене за коя партия става дума. Най-голямата субсидия е получавана от ГЕРБ - най-голямата партия в парламента.

"Включително и ГЕРБ казват, че разумните доводи са да не бъде 1 лев за глас, но да бъде намалена субсидията. На ГЕРБ им писна от популизма на БСП. И БСП, вместо да отидат при избирателите си и да се извинят, че са сбъркали, създават поредния скандал с надеждата да върнат доверието към себе си", допълни Сиди в предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт". 

Александър Сиди изрази надежда, че в залата на Народното събрание ще бъдат изложени разумни аргументи и че ще се достигне до ниво на партийните субсидии, което да удовлетвори българските граждани и да запази стабилна политическата система.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »