Сринаха се Youtube и Snapchat

Сринаха се Youtube и Snapchat
A A+ A++ A

Претоварени сървъри на Google в източната част на САЩ предизвикаха проблеми за потребителите на Snapchat и YouTube в неделя. Хиляди се оплакаха в социалните медии, че популярните приложения не са достъпни, съобщи БГНЕС.

Google призна проблема и обясни, че става въпрос за "високи нива претоварване на мрежата в източната част на САЩ, засягащи множество услуги в Google Cloud, G Suite и YouTube". "Потребителите могат да видят бавно зареждане на резултатите или периодични грешки", се казва в изявление на компанията и се допълва, че инженерите са завършили първата от двете стъпки за възстановяване на нормалните операции.

Snapchat и YouTube, които са собственост на Google, признаха за проблема в Twitter.Cloud computing е една от най-доходните услуги на Google, но се сблъсква с остра конкуренция от други технологични компании като Amazon и Microsoft.

През март най-голямата социална мрежа в света Facebook обвини "промяна на конфигурацията на сървъра" за масово прекъсване, засягащо нейните приложения по целия свят. Прекъсването засегна потребителите за най-малко 12 часа в повечето райони на света, като най-сериозно беше положението в Северна Америка и Европа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »