Комисар Кошов: Направихме всичко възможно Зайков да бъде задържан жив

Комисар Кошов: Направихме всичко възможно Зайков да бъде задържан жив
A A+ A++ A

Колегите направиха всичко възможно Стоян Зайков да бъде задържан жив, заяви комисар Димитър Кошов по bTV. Той коментира акцията по залавянето на заподозрения за двойно убийство Стоян Зайков, който се самоуби след престрелка с полицията в района на Долна Баня. До развръзката се стигна след 20 издирване на мъжа в района.

„При слизането на колегите от служебния им автомобил, той произвежда изстрел към тях, след което те стрелят във въздуха и го предупреждават да се предаде. В последствие разбрахме, че е произведен още един изстрел и при прочистване на територията от екипите беше установено, че Зайков е мъртъв, а до него беше намерено ловно оръжие”, обясни комисар Димитър Кошов.

По думите му оръжието е било самоделно модифицирано – със срязана цев в областта на ложата и премахнат приклад, което прави оръжието доста компактно и с намален размер. Димитър Кошов обясни, че Зайков се е застрелял в горната част на гърдите. Цялата ситуация се е развила в рамките на около 5 минути, допълни той.

Колегите, които са го засекли са имали право да използват огнестрелно оръжие, но не са го направили,категоричен беше комисарят.

За издирвания Стоян Зайков зам.-началникът на отдел „Криминална полиция” заяви, че е човек с изключително високо его. Близките му са съдействали на полицията при издирването и са посочили, че той няма да се предаде – така е правил от малък,
когато е бил издирван от полицията при различни случаи.

Бяхме близо до него един два пъти, заяви комисар Димитър Кошов. Той обясни, че територията е сложна и полицията трябвало да го насочим към място, на което да е по-лесно да бъде заловен. Придвижвал се е сутрин рано или вечер на здрачаване –
по дерета и корита на реки, обясни още Димитър Кошов.

Комисарят е категоричен, че не е имало забавяне от страна на полицаите. Той още веднъж потвърди, че Стоян Зайков е действал сам, не е имал човек, който да му помага и не е имал контакт с близки хора.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »