Мей: Визатата на Тръмп в Лондон ще подобри отношенията между двете страни

Мей: Визатата на Тръмп в Лондон ще подобри отношенията между двете страни
A A+ A++ A

Британският премиер Тереза Мей очаква с нетърпение предстоящото държавно посещение на президента на САЩ Доналд Тръмп, като се надява, че то ще допринесе за укрепването на отношенията между двете страни. Това съобщиха от кабинета на Мей.

Министър-председателят заяви, че посещението на Тръмп ще бъде възможност за по-нататъшно укрепване на тясното партньорство между Обединеното кралство и САЩ.

Американският президент вече направи няколко забележки преди държавното си посещение в Обединеното кралство. Той каза, че следващият министър-председател на Великобритания трябва да "се откаже" от опитите си да сключи договор за Брекзит с ЕС, ако Брюксел не успее да отговори на исканията на Обединеното кралство. Тръмп призова също Лондон да "съди" ЕС, за да даде на Великобритания по-големи "боеприпаси" в преговорите за Брекзит.

Тръмп ще започне тридневното си посещение в понеделник, по време на което се очаква да се срещне с кралица Елизабет II и да проведе разговори с Тереза Мей.

Миналия месец Тереза Мей обяви, че ще се оттегли като лидер на Консерваторите на 7 юни и че тя ще продължи да ръководи правителството, докато не бъде избран нейният наследник.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"