217419 статии       |       476 интервюта       |       1541 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85968| EUR 1.95583| GBP 2.2621|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТОМаймунска шарка

Размер на шрифта:   

БЧК ще подпомогне деца, пострадали при пътни инциденти

31 май 2019, петък / 15:31; Коментари: 0
Send to Kindle
БЧК ще подпомогне деца, пострадали при пътни инциденти

Утре от 11:30 ч. в Южния парк (до Голямата поляна) ще се проведе детски празник, посветен на Деня на детето. По време на събитието заместник-генералният директор на Българския Червен кръст д-р Надежда Тодоровска заедно с партньорите от  Националния дарителски фонд ще връчат финансова помощ на 7 деца от София. Общо 23 деца и техните семейства в цялата страна ще бъдат подпомогнати от Фонда през първите 6 месеца на 2019 г.

За празничното настроение на всички гости ще се погрижат малките възпитаници на вокалната академия Hi Light, множеството викторини и обучителни игри. Представители на "Пътна полиция" ще запознаят малчуганите с правилата на пътната безопасност, които ще могат да се включат с рисунка на асфалт на тема: "Движението на пътя през погледа на децата".

Събитието е част от инициативата "SOS – СПРИ! СПАСИ ДЕТЕ!" на "Клуб Активна Сигурност" към ЗК "Лев Инс" и е в партньорство с Българския Червен кръст, Главна дирекция – Национална полиция, Държавна агенция по безопасност на движението по пътищата и др.

 

 

Допълнителна информация:

От създаването си през 2005 г. до днес, Националният дарителски фонд в подкрепа на деца, пострадали при ПТП към Българския Червен кръст е подпомогнал общо 757 деца и техните семейства. В него партньори са: БЧК, Министерство на здравеопазването, Министерство на транспорта, МВР – Пътна полиция, Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, СБА, Застрахователна компания "Лев Инс", Здравноосигурителния институт, Медицински център – "Булмедика" ООД и др.

Освен подпомагането на деца, пострадали при пътни инциденти два пъти годишно, Фондът работи активно в посока превенция на пътния травматизъм и за опазване живота и здравето на българските деца. Организират се открити уроци по пътна безопасност и първа помощ в училище, викторини за правилата на пътното движение, състезания по майсторско управление на велосипед и др.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама: