Духът от лампата на "Аладин" омагьоса и българския бокс офис

Духът от лампата на "Аладин" омагьоса и българския бокс офис
A A+ A++ A

На 24 май беше премиерната дата на Аладин в България. Дългоочакваната игрална адаптация по обичаната анимация от 1992 година предизвика истински фурор и съвсем заслужено се качи на стълбичката на филмовите успехи, оглавявайки бокс офис класацииите по света и у нас.

С приходи от над 360 000 лв. и повече от 31 000 зрители, Аладин заема почетното второ място за най-касов дебют на live-action продукция за цялата история на Дисни филмите в България, нареждайки се веднага след Красавицата и Звяра. Продукцията съвсем естествено постигна зашеметяващи резултати и в глобален мащаб с генерираните повече от 207 млн. долара в световния бокс само за първите три дни от премиерата си. След „магическия“ си дебют Аладин продължава да владее вниманието на зрителите и да предизвиква силна еуфория. А причините за това са наистина много. Приказните декори, специално подбрани и построени за постигане на максимална автентичност, реалните локации като природния феномен Вади Рум – пустинята в Йордания, невероятният актьорски състав начело с всеобщия любимец Уил Смит и уникалното му превъплъщение в един от най- емблематичните образи в историята.

Всичко това превръща Аладин както в грандиозно визуално приключение, така и в достойно възраждане на неостаряващата приказка. Режисьор на филма е Гай Ричи, а сценарият е дело на голям екип от професионалисти, сред които Джон Аугуст (Ангелите на чарли, Голяма риба, Чарли и шоколадовата фабрика) и Рон Клемънтс. В актьорския състав на филма влизат изгряващата звезда Мена Масуд като Аладин, Наоми Скот (Звездни рейнджъри) като принцеса Жасмин, Марван Кензари (Бен-хур, Убийство в Ориент Експрес, Мумията) като злия Джафар и др.

Аладин ни очаква в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия. А вие намислихте ли си желание?

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"