Гришо надви Типсаревич след драматичен мач

Гришо надви Типсаревич след драматичен мач
БГНЕС
A A+ A++ A

Григор Димитров стигна до много мъчен успех в първия кръг на Ролан Гарос. Нашето момче надви с 3:2 сета (6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4) Янко Типсаревич. Старият познайник на хасковлията вече е далеч от добрата си форма, но даде як отпор на българина. Сърбинът губеше с 0:2 сета, но се взе в ръце, възползва се от слабостите в психическата устойчивост на Гришо и изравни частите. В решителният сет Григор натисна спусъка в последния възможен момент и се спаси от позорен обрат, предаде Sporta.bg.

В следващия кръг обаче пред Димитров стои наглед непреодолимо предизвикателство в лицето на бамбардира Марин Чилич.

В първия сет Григор на два пъти изоставаше с пробив, но и в двата случая съумяваше да се върне бързо в играта. Нашият успя да покаже характер и да пробие за 5:3, а след това да спаси две точки за пробив и да си вземе най-важното подаване в сета. Част, напомняща повече на женски мач.

Вторият сет бе повече от добър за нашето момче и след пробиви в първия, третия и петия гейм и спечелване на всички подавания той спечели сета на нула и на практика направи "геврек" на своя сръбски противник.

В същото време пък се виждаше, че противникът на българина изпитва физически проблеми, което още повече утежни неговото положение.

Димитров започна третия сет с пробив, който обаче бе върнат на момента. В тази част хасковлията определено не показа най-добрата си игра и допусна да бъде пробит ключово в осмия гейм, а след това неговият противник си спечели подаването, за да намали изоставането си.

В четвъртия сет българинът изоставаше с пробив, но го върна в десетия гейм. В тайбрека обаче Типсаревич бе по-съобразителен и го спечели след 7:4 точки. Все пак обаче в петия сет Димитров проби решително за 5:4 и след това си спечели сервис гейма и самия мач.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"