Вучич: Косово е изгубена кауза

Вучич: Косово е изгубена кауза
president.rs
A A+ A++ A

“Сърбия пропусна историческия си шанс. Сега може само да се самозалъгваме, още известно време, че Косово е наше. Една сутрин обаче ще се събудим и ще осъзнаем истината, така както стана с Черна гора”.Това е заявил сръбският президент Александър Вучич пред участниците в Събора на Сръбската православна църква /СПЦ/ в присъствието на патриарх Ириней. Срещата се състоя в началото на седмицата и за нея разказа епископ Григорий пред седмичника “Време”. Според него “разговорът се е превърнал в жестока атака срещу митрополит Теодосий, който отговаря за епархията в Косово“, предаде БГНЕС.

“Вучич каза, че албанската страна получава безспорна помощ от страна на западните държави. Самите преговори са се превърнали в истинска мъка. В тях много често се разменят грубости и според него, само въпрос на време е, кога този цирей ще се спука”, цитира епископ Григорий думите на Вучич пред Светия синод.
“В един момент обаче разговорът се превърна в атака срещу митрополит Теодосий… Това вече не беше диалог, а просто атака, при това без никаква причина. Това не беше и мястото за подобно нещо. Теодосий за пореден път доказа търпеливост и смирение, независимо от това, че разговорът отиде в погрешна посока и загуби всякакъв смисъл”, съобщава още епископ Григорий.

“В края на срещата обаче не се стигна до ясен изход – няма ясен план и конкретно решение за изход от сегашното положение в Косово”, подчертава още епископ Григорий. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »