Как преминава пътят на Голдън Стейт Уориърс в плейофите на сезон 2018/2019?

Как преминава пътят на Голдън Стейт Уориърс в плейофите на сезон 2018/2019?
A A+ A++ A

 

 

Когато става дума за качествен баскетбол, то НБА несъмнено е първото нещо, за което човек се сеща. Определено Националната Баскетболна Асоциация на САЩ е най-атрактивното и магнетично баскетболно първенство в света, в което се състезават и топ баскетболистите на планетата. И макар битката за шампионата винаги да е била успорвана и дори драматична, все пак историята на турнира познава случаи, когато един отбор печели всичко в няколко последователни сезона. Именно такъв отбор наблюдаваме в последно време, като това е тима от  Калифорния - Голдън Стейт Уориърс.

След ожесточена битка с Кливланд Кавалиърс на ЛеБрон Джеймс по онова време, воините все пак се представиха по-добре и си завоюваха две последователни титли от НБА. Втората титла на Голдън Стейт Уориърс дойде през 2018-та, като те сразиха точно отбора на Кливланд Кавалиърс, който бе воден от ЛеБрон с безапелационния общ резултат от 4:0 в сериите между тях за определяне на шампиона. Това естествено означаваше, че воините са един от основните претенденти за титлата и през този сезон в НБА.

Това разбира се ни насочва към самото представяне на Голдън Стейт Уориърс през сезон 2018/2019 и най-вече играта им във фазата на плейофите. Те си осигуриха участие на плейофите още през средата на месец Март, като те спечелиха западната дивизия в последния ден от същия месец. Естествено, имайки предвид ранното им класиране и статистиката от 57-25, с която завършиха в своята дивизия, може да се каже, че те са имали достатъчно време да се подготвят за плейофите.

Няма спор, че точно тези плейофи са ключа към евентуалната трета поредна титла на воините в шампионата. И заедно с основните си конкуренти този сезон в лицето на Милуоки Бъкс, воините имат най-реален шанс да спечелят първенството според съответните баскетболни залагания за шамоион на НБА през сезон 2018/2019. По-конкретно, по време на полуфиналните плейофи шанса на ГС Уориърс да спечелят титлата за трети пореден път е оценена на 1.53, докато този на Бъкс е 6.00. Веднага след тях по коефициенти пък се нареждат Торонто Раптърс с 8.00 и Хюстън Рокетс с 9.00.

 

Това е показателно за много реалния шанс на воините да триумфират за поредна година в Националната Баскетболна Асоциация на щатите. А водени от Стивън Къри и Кевин Дюрант те определено разполагат с нападателната мощ, която да пробие всяка противникова защита. Факт, е че мнозина смятат Уориърс за фаворити, но поне в първия кръг на плейофите за този сезон те не изглеждаха толкова доминантно и безупречно, както сме свикнали да ги виждаме.

По време на първия сблъсък на воините във плейофната фаза воините определено изпитаваше трудности срещи по-непретенцизиония тим на Лос Анджелис Клипърс. Наложи се Уориърс да се поизпотят сериозно, като все пак те спечелиха шестия мач със 129:110, по този начин слагайки край на спора с общ резултат от 4:2. От друга страна, съперника на воините на полуфиналите, тима на Хюстън Рокетс, приключи своята първа серия на плейофите по-бързо, най-вече благодарение на блестяващия Джеймс Хардън.

Въпреки всичко обаче, отбора на Голдън Стейт Уориърс си остава основен фаворит за титлата през този сезон. Но макар и техния шанс за пореден триумф да е напълно реален, то отбори, като Милуаки Бъкс със сигурност са в състояние да объркат плановете на воините по време на плейофите в НБА през сезон 2018/2019.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »