Закъсалата Гърция дава пристанища на концесия

A A+ A++ A

След като обяви миналия петък, че продава държавните пощи (EL.TA) и автомобилния завод ElVO, във вторник правителството в Атина съобщи, че открива процедура за концесия на 23 регионални пристанища в страната.

Повечето се намират в туристически райони. В частни ръце може да преминат портове като Закинтос, Миконос, Неа Епидврос, Крит, Каламария, Родос, съобщава гръцката преса.

Мярката се прилага по линия на приватизационната програма на правителството в Атина. Концесиите ще бъдат предоставени на инвеститори, които ще поемат управлението и експлоатацията на пристанищата.

Целта на гръцкия кабинет е да финализира до края на годината приватизацията на една част от държавните активи.

Предстои да се продаде газовата компания ДЕПА и държавната лотария. Трябва да се определят и условията за продажба на Пощенската спестовна каса и да приключи подготовката за приватизацията догодина на големите компании, като тази за спортни залагания ОПАП, водоснабдителната фирма и други.

В следващите месеци се очаква да стартират и процедурите по приватизацията на държавната лотария и олимпийския пресцентър, които да приключат до края на годината.

#Гърция #пристанище #концесия #приватизация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"