40 камери ще дебнат за нарушители в бус лентите в София

40 камери ще дебнат за нарушители в бус лентите в София
A A+ A++ A

40 камери за контрол по бус лентите слагат от Столична община на 7-те отсечки в София. Те трябва да са готови до края на месеца, съобщи зам.-шефът на Пътна полиция в София Любомир Костадинов.

Новите устройства няма да снимат само нарушителите, а всички. След като бъдат отсети всички прегрешили, снимките с тях ще се изпращат към Пътна полиция, където ще се налагат глобите. Така и контролът ще стане денонощен. Снимачките ще са по няколко на всяка отсечка за автобуси.

Досега контролът в бус лентите се осъществяваше от катаджии.

Лентите са ясно отделени от другите платна с жълта боя и надписи на английски език и с главни букви BUS.Има и знаци, които предупреждават за тях.

Трасета, по които скоро ще има камери, са на: бул. “Цариградско шосе”, бул. “Сливница” - от Сточна гара до бул. “Петър Дертлиев”, бул. “Данаил Николаев”, бул. “Александър Малинов - от бул. “Андрей Сахаров” до “Цариградско шосе”, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” - между “Черни връх” и “Драган Цанков”, бул. “България” - между “Гоце Делчев и “Пейо Тодоров”

Има и една обособена зона на бул. “Константин Величков”, между бул. “Сливница” и бул.“Възкресение”. Там автобуси, тролеи и трамваите се движат в средната лента по линията на железницата и са отделени със заградителни съоръжения.

3133 са глобените през миналата година за шофиране в бус лентите. Те са платили по 50 лв. за нарушението. От началото на годината до средата на май са санкционирани 1665 шофьори.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"