Зърнопроизводители от Североизточна България укрили ДДС за 13 млн. лв.

Зърнопроизводители от Североизточна България укрили ДДС за 13 млн. лв.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

С 13 милиона лева са ощетили държавата производители и търговци на зърнени култури от Североизточна България, съобщиха от териториалната дирекция на НАП Варна.

Средствата са от укрит или невнесен ДДС при проверени 69 фирми от началото на годината досега, обясняват от институцията, цитирани от в. „24 часа".

От там уточниха, че започват 137 проверки на обекти за съхраняване и търговия на зърно. Най-много обекти - 78 се проверяват във Варна и областта. В Добрич щателна проверка се извършва в 19 обекта, в Силистра 13, Шумен 10, в Русе 8, в Търговище 5 и 4 обекта се проверяват в Разград.

Данъчните ще бъдат съпровождани от служители на МВР и Националната служба по зърното.

Служителите на приходната агенция извършват пълна инвентаризация, за да установят фактическото налично зърно по количество и вид в обектите за съхранение, а така също проверяват и счетоводните документи свързани с доставката, движението, съхранението и реализацията на стоката.

При установяване на нарушения проверките ще преминат в ревизии, които да обхванат всички лица по търговската верига, включително и пристанищата, от които е ставал износът на зърно. Начисляването и внасянето на социалните и здравните осигуровки също са обект на проверка от данъчните служители.

#ДДС #укриване на данъци #НАП #Национална агенция по приходите #Варна #Добрич #Североизточна България #зърнопроизводители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"