Шефът на Петролната асоциация: Биогоривата от ново поколение ще струват по-скъпо

Шефът на Петролната асоциация: Биогоривата от ново поколение ще струват по-скъпо
A A+ A++ A

Биогоривата от ново поколение  ще струват по-скъпо. Това потвърди в интервю за Дарик радио Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.
 
Живодар Терзиев не смята, че изискванията на закона за горивата трябва да заобиколят определени браншове и търговци като ведомствените бензиностанции и земеделците. Той е на мнение, че законът ще има благоприятно влияние и върху цените, ако няма драстичен ръст на петрола на международните пазари:
 
„Аз по-скоро смятам, че това ще успокои цените, особено когато говорим за бензиностанциите и за крайния потребител. Ще ги стабилизира“
 
Терзиев е категоричен, че  горивата в съседните на нас страни не са по-качествени от тези по родните ни бензиностанции, но поясни, че добавките на биогориво в някои европейски държави създават такова впечатление.
 
„Разбира се, има няколко нюанса, когато говорим за ЕС. Някои от страните в Европейския съюз прилагат по-различен модел за добавяне на биогорива в конвенционалните горива. Казано иначе, лятно време, в някои от сезоните, слагат повече биогорива, в противоположните сезони - по-малко.“


 
Неотдавна министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че законът за горивата трябва да бъде съобразен с всички фирми в сектора.
 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници