Рокетмен обра овациите в Кан

Рокетмен обра овациите в Кан
A A+ A++ A

На 16 май публиката на престижния кинофестивал в Кан първа видя Рокетмен – невероятната лична история на несравнимия певец, композитор и шоумен Елтън Джон. Филмът предизвика възторжени овации и просълзи легендата на съвременната поп музика. Коментарите на критиците, разбира се, не закъсняха.

„Ако Бохемска рапсодия е чийзбургерът в света на филмите за музикални икони, то Рокетмен е първокласна пържола с гарнитура от омар.”

Дан Уътън, THE SUN

Рокетмен е прям и прочувствен прочит на музиката на Елтън Джон и неговия публичен oбраз.“

Питър Брадшоу, The Guardian

„Декстър Флечър е издигнал пламенен пиедестал на поп суперзвездата Елтън Джон“

Питър Дебруж, Variety

Рокетмен беше един от най-очакваните филми в Кан, въпреки че беше представен извън официалната селекция. Специално за да подкрепи своя близък приятел Елтън Джон, на фестивала – след 30-годишна пауза – се появи и самият Дейвид Гефън, който продуцира някои от албумите на поп иконата. На прожекцията и партито след нея присъстваха много звезди от ранга на Ева Лонгория, Крис Тъкър, Джулиан Мур, Дита фон Тийз, Тейлър Хил, Ева Херцигова, Каролин Даур, Анушка Делон, Изабели Фонтана, Евгения Кузмина и много други, както и екипът на филма. Елтън Джон беше в компанията на съпруга си и продуцент на филма Дейвид Фърниш, както и на дългогодишния си творчески партньор Бърни Топин. Тарън Еджъртън и сър Елтън Джон поднесоха истински подарък на публиката с прочувствено дуетно изпълнение на живо на песента „Rocket Man“.

Филмът е в кината от 31 май.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"