Във Варна се молят за затворен в Панама български капитан

Във Варна се молят за затворен в Панама български капитан
Капитан Собаджиев в затвора в Панама. Снимка: в. Шоу.
A A+ A++ A

На празника Успение на Пресвета Богородица на 15 август в храмовете на Варненска и Великопреславска епархия ще се молят за свободата на задържания в Панама български капитан Светлозар Собаджиев.

С благословението на митрополит Кирил във всички храмове на епархията по време на св. Литургия ще се отправят специални молитви и прошения за излизане на свобода на капитан Светлозар Собаджиев, съобщават от митрополията, цитирани от агенция „Фокус".

Според информацията, капитан Собаджиев се намира в затвор в Панама повече от една година без разпит, съд и присъда.

„Църквата на всяка литургия се моли за затворниците и пленените, но има предвидени допълнителни молитви и възгласи в ектениите за особено трудни ситуации, каквато всъщност е с капитан Собаджиев. Чрез най–силното си духовно оръжие – молитвата, църквата състрадава и подкрепя нашия изтерзан сънародник. Нека всички правослани християни да се молим за неговото избавление и свобода", заявяват от Варненската митрополия.

Капитанът лежи вече 16 месеца в затвор в Панама без обвинение, след като властите намериха 169 кг кокаин на управлявания от него кораб „Maas Trader" при проверка в Сан Кристобал, Панама. Собаджиев е единственият задържан тогава. 

#Светлозар Собаджиев #Панама #Варна #митрополит Кирил #молитва #молебен #Успение Богородично

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »